2016

Ľubietová 2016

V tomto roku už 4.ročník charitatívneho podujatia uskutočnila naša organizácia za obcou Ľubietová neďaleko Brezna pre 65 detí v stanovom tábore vedeného pod dohľadom starostu obce a jeho pani manželky. 4 km nad obcou v malom údolí uprostred lesov Horehronia sa ráno zo Serede a Topoľčian dostavili členovia našej organizácie spoločne s aktívnymi vojakmi daných posádok, aby mohli zahájiť vojenský deň pre deti vo veku od 4 do 16 rokov!

     Po príprave stanovísk boli deti na nástupe rozdelené do družstiev a spoločne so svojimi vedúcimi sa presúvali zo stanoviska na stanovisko. Deti zo stanového tábora obdivne hľadeli na uniformy vojakov a veteránov, preukazovali im rešpekt a užívali si dotyky so zbraňami, mínohľadačkou, pohľad na nebezpečné nože, zastrieľali si z pušky či klasicky zo samopalu. Sledovali svoje terče a zaujal ich aj hod šípkami, kde medzi sebou pretekali kto sa najviac priblíži stredu terča.

     Súčasťou zábavy spojenej s poznávaním a súťažami medzi družstvami bola aj obhliadka stanov, kde sa deti snažili získať čo najviac bodov, preto medzi prestávkami obchádzali svoje miestečka stanov a upravovali si veci.

     V závere pán prezident našej organizácie odovzdal najaktívnejším deťom s najlepšími výsledkami krásne diplomy spoločne s cenami, ako boli tričká, píšťalky a iné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *