2021

3.ročník veteránskeho výstupu na Ďumbier a Chatu M.R.Štefánika

Členovia nášho občianskeho združenia UN –Veteran Slovakia sa od začiatku zapájajú a zúčastňujú veteránskych výstupov na Ďumbier a Chatu M.R.Štefánika, ktorých organizátorom je Ministerstvo obrany SR už po tretí rok. Aj naši členovia združenia UN-Veteran Slovakia páni Jirko Kvasnička a Jirko Kvasnička mladší sa zúčastnili dňa 26.6. 2021 3. ročníka veteránskeho výstupu na Ďumbier, aby aj týmto spôsobom si uctili odkaz M.R. Štefánika a tiež zvyšovali tak povedomie verejnosti a mládeže o vojnových veteránoch a ich význame pre spoločnosť.

,, V neformálnej atmosfére sme pomaly stúpali 7km s 600 metrovým prevýšením k pamätníku partizánskej jednotky, ktorá bránila ústup povstalcov do hôr. Takmer po dvoch hodinách v príjemnom počasí sme dorazili k chate M.R. Štefánika vo výške 1740m nad morom, kde sme sa zúčastnili pietneho aktu kladenia vencov ministrom obrany Jaroslavom Naďom a ministrom zdravotníctva Miroslavom Lengvaským k pamätníku hrdinom SNP.

Poďakovanie za túto už tradične skvele zorganizovanú akciu patrí vedúcemu oddelenia starostlivosti o vojnových veteránov Richardovi Zimányimu, ako aj celému oddeleniu.

Už teraz sa tešíme na 4. ročník veteránskeho výstupu, povedal Jiří Kvasnička.´´