2015

Pietny akt v Čunove

Pri Pamätníku britských letcov v Čunove položili vence UN VETERAN SLOVAKIA a UVV Slovenska

V nedeľu 8. novembra 2015 sa uskutočnil pietny akt kladenia vencov pri Pamätníku britských letcov na hrádzi v Bratislave-Čunove. Usporiadateľmi podujatia pri príležitosti nadchádzajúceho Dňa vojnových veteránov boli Veľvyslanectvo Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska v Slovenskej republike a Ministerstvo obrany SR. Slovenského organizátora zastupovali štátny tajomník MO SR Miloš Koterec, 2. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR genmjr. Pavel Macko a riaditeľ kancelárie štátneho tajomníka MO SR Vladimír Tarasovič.

Na podujatí boli ďalej prítomní Chargé d Affaires USA na Slovensku J. Liam Wasley, pridelenec obrany USA na Slovensku pplk. Matthew D. Atkins, letecký pridelenec USA na Slovensku pplk. Andrew J. Taylor, pridelenec obrany Českej republiky na Slovensku brig. gen. Zdeněk Jakůbek a vojenský a letecký pridelenec Poľskej republiky na Slovensku plk. Zbigniew Komański. Medzi účastníkmi pietneho aktu bol aj 1. viceprezident Zväzu vojakov SR a podpredseda Rady Klubu generálov genpor. v z. Peter Vojtek, predseda Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Pavol Sečkár, prezident občianskeho združenia UN-VETERAN SLOVAKIA plk. v. v. Štefan Jangl a ďalší.

Zdroj: http://www.letectvo.sk/ozbrojene-sily/pri-pamatniku-britskych-letcov-v-cunove-polizili-vence-a-symbolicke-krize#more-3334

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *