2014

MDD 2014

MDD bezpečnostných a záchranných zložiek

Ženijný prápor pozemných síl v Seredi spolu s Mestom Sereď a spolupracujúcimi organizáciami UN- Veteran Slovakia,HaZZ Galanta, OR PZ Galanta, , ODI Galanta, OOPZ Sereď, a oddelením služobnej kynológie zorganizovali dňa 29.júna 2014 MDD  bezpečnostných a záchranných zložiek. Program trval  od 8,00-12,00 hod. pri vodnej ploche “Koleno”. 

Od rána sa tu striedali deti z Materských i Základných škôl ale aj návštevníci, ktorí prejavili záujem pozrieť si pripravený program, Počas akcie  návštevníci mohli vidieť ukážky výstroja vojakov, policajtov, hasičov a UN- Veteran Slovakia. Kto mal záujem, mohol sa povoziť na terénnom aute Landrover a Tatre T-815; bola  vykonávaná plavba detí na vojenskom člne ZODIAC, pontónovom moste, na obojživelnom transportéri PTS 10. 

Pripravené boli  ukážky sebaobrany s možnosťou nácviku s vojenskými inštruktormi a praktické ukážky poskytovania prvej pomoci. Záujemcovia si mohli vyskúšať aj streľbu zo samopalu s cvičnou muníciou. HaZZ Galanta pripravil pre návštevníkov ukážku vyslobodzovania osoby z havarovaného vozidla a následného zásahu pri hasení vozidla. Nechýbali ani ukážky psovodov. Kto počas programu dostal hlad, mohol si pochutnať na  pravom vojenskom guláši.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *